סי טי מוח וגומה אחורית

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

10/04/2021 | 20:26 | מאת: מודאגת

שלום רב, אשה , בת 80, נשלחה ע"י נוירולוג לסי טי מוח עקב תלונות על סחרחורות ומיגרנות עם הבזקים בעיניים. תוצאות הבדיקה (בוצעה ללא הזרקת חומר ניגוד): מרקם המח ללא ממצא פוקלי. קו האמצע שמור. מדורי CSF ברוחב תקין לגיל הנבדקת. אוטם לקונרי בגיל כרוני בלנטיפורם מימין. ללא עדות לשינויים איסכמיים אקוטיים/ תת חדים. מבנה גרמי שמור. בסיכום: ללא עדות לאיסכמה אקוטית או סב אקוטית. אודה מאד על הסבר על תוצאת הבדיקה. מהו האוטם הלקונרי והאם נדרש טיפול? תודה רבה , מודאגת

ערב טוב, אין סיבה להיות מודאגת: *פענוח הבדיקה המצוטט שולל ארוע מוחי עכשיו או בימים האחרונים. *מתבקשת בדיקת נוירולוג לשם בירור מאבחן לסיבת תלונותיה . בברכה

10/04/2021 | 21:59 | מאת: בת

ד"ר, תודה רבה על תשובתך המהירה.

מנהלי פורום נוירוכירורגיה