C.T מוח וגומה אחורית

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

10/04/2021 | 20:15 | מאת: בת

שלום רב, אשמח לחוות דעתכם: אבי, בן 88, בריא, נשלח לבדיקת סי טי מוח עקב בעיה בראייה. הבדיקה בוצעה ללא הזרקת חומר ניגוד. תוצאות הבדיקה: אין סימני דמם, לחץ או קולקציה חוץ אקסיאלית. מראה תקין של חדרי המוח והציסטרנות הבזאליים. אטרופיה קורטיקלית. הסתיידות של עורקי התרדמה בחלקם הקברנוזי. צפיפות נמוכה פרי ונטריקולרית פרונטלית מתאים למיקרו-אנגיופתיה. אין ממצא פוקלי בהסתייגות שלא הוזרק חומר ניגוד. מראה תקין של מעבר קרניו צרביקלי. פירמידות ואזור האוכף. תפיחות רירית קלה בתאים אתמואידלים וסינוס פרונטלי שמאלי. אין ממצא גרמי חריג. בסיכום: ללא ממצא חריג. לפי תוצאות הבדיקה, אין בעיה נוירולוגית בנושא הראייה, אך האם קיימת בעיה אחרת הדורשת תשומת לב או טיפול? תודה רבה מראש, בת מודאגת

ערב טוב, מתבקשות בדיקות כדלהלן: *בדיקת רופא עיניים.במידה ולא תאובחן סיבה לתלונותיו יש להמשיך לבדיקה וייעוץ נוירולוגי מאבחן. בברכה

10/04/2021 | 21:57 | מאת: בת

ד"ר, תודה רבה על תשובתך המהירה.

מנהלי פורום נוירוכירורגיה