בדיקת MRI מח חוזרת, חומר ניגוד

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

07/04/2021 | 15:39 | מאת: טל

עשיתי לפני 3 שנים MRI מח כחלק מכל מיני בדיקות סקר של אבחון מהיר מצאו שני ממצאים- מוקד תלמי קטן לא ספציפי וציסטה פינאלית קטנה. אמרו לי לעשות מעקב MRI לאחר שנה. לא עשיתי עד היום (עברו שלוש שנים לא שנה) בין היתר כי אמרתי שרוב הסיכויים שלא הייתי עולה על זה בחיים, סתם עשיתי את הבדיקה הרי, אבל פתאום לאחרונה נלחצתי שאולי כן היה צריך לבדוק את זה והצלחתי למצוא בפוקס תור למחר. אני מפחדת מחומר הניגוד שהבנתי שהוא לא בדיוק "לא מזיק" ולא בדיוק "נעלם" לגמרי מהמוח. (הבדיקה הקודמת כן הייתה עם חומר ניגוד) מה מומלץ לעשות? האם הבדיקה בכלל רלוונטית שלוש שנים אחרי? האם זה כזה מהותי עם או בלי חומר הניגוד? האם חומר הניגוד המוזרק יכול לפגוע ביעילות החיסון נגד קורונה? תודה רבה

*חומר הניגוד איננו פוגע בחיסון נגד קורונה *חומר הניגוד בתדירות של אחת ל-3שנים איננו צפוי לגרום נזק בריאותי *הציסטה הפינאלית-חסרת כל חשיבות רפואית איננה טעונה טיפול כלשהוא *המוקד הטלמי -קרוב לודאי חסר חשיבות אך הוא אולם אם את מבצעת את ההדמייה -עדיף עם חומר ניגוד לקבלת מירב המידע על מוקד זה. *האם הכרחי לבצע?-לא

מנהלי פורום נוירוכירורגיה