היקף ראש נעצר אצל תינוק

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

09/03/2021 | 14:49 | מאת: שירן

שלום, התינוק שלי נולד ב 2/12/20 , הוא בן 3 חודשים, הייתי איתו יותר במעקבי גדילה בגלל שרציתי לוודא שההנקה שלי יעילה, הדאגה שלי היא בקשר להיקף הראש שלא עלה: בגיל 3 חודשים היקף הראש נעצר והיה זהה להיקף הראש בגיל חודשיים, אלו הנתונים: גיל הילדה 2/12-משקל:3100,גובה:לא צויין,היקף ראש:34.5 ב 14/12(גיל 12 יום) משקל:3300,גובה:50,היקף ראש:35.6, ב 4/1 גיל חודש משקל:3920,גובה:53.8, היקף ראש:37.5 ב 4/2 גיל חודשיים משקל:4965, גובה:57 היקף ראש:39.4 ב 4/3 גיל 3 חודש משקל: 5700, גובה:60, היקף ראש 39.4 מבחינת משקל וגובה הוא באחוזונים, בנוסף הוא חברותי, חייכן ותקשורתי מאוד, אך הרופאה של טיפת חלב נתנה לנו הפנייה לאולטרסאונד מוח בגלל שההיקף של הראש לא עלה, למיטב הבנתי אם איני טועה היקף הראש באחוזון 3 שנחשב נמוך אך לא חריג,אבל אני עדיין מאוד מודאגת ורוצה לדעת עד כמה זה ממצא מדאיג שעליית היקף הראש נעצרה, האם זה דבר נדיר או שזה דבר שיכול לקרות? האם זה נחשב בעייתי? האם במדידה שנתנו לי בעוד שבועיים ההיקף ראש צריך לגדול קצת? מאוד חרדה ודואגת אשמח לתשובה בהקדם, תודה.

בוקר טוב שירן, *בהתאם לנתונים שציינת צמיחת היקף הראש לא נעצרה. *היקף הראש ב-3 החדשים הראשונים לחייו עלה בכ-5 ס״מ:בהחלט סביר *ניתן להגיע עם התינוק לבדיקת נוירוכירורג ילדים

מנהלי פורום נוירוכירורגיה