קברונומות שהתגלו ב mri בן 32

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

27/12/2020 | 18:24 | מאת: דניאל

בן 32 , לאחר mri מוח בשל החמרה במיגרנות. ממצאים: מוקדים דימומיים זעירים כרוניים בתלמוס שמאל ותת קורטיקליים מימין, קרוב לוודאי קברונומות קטנות. ציסטה פינאלית 0.8 ממ מה משמעות הממצאים? מסוכן? האם אלה דברים שניתן לנתח ?(שואל בגלל המיקום)

ערב טוב דניאל, *מוקדי הדמם-החשודים כקברנומות-יש לעיין ב-MRI,בין השאר כדי לברר את טכניקת הבדיקה ומה היא כללה.+להקביל ממצאיו לאופי כאבי הראש ולממצאי בדיקתך-בדיקה נאורולוגית. עפ"י התאור שהוזכר בפנייתך אינם טעוני ניתוח. *ציסטה פינאלית-ממצא קרוב לודאי מולד,חסר משמעות,לא טעון טיפול כלשהו,לא טעון ניתוח. בברכה

27/12/2020 | 20:09 | מאת: דניאל

תודה על התגובה המהירה. בהנחה שזה קברונומות, יכול להיות קשר למיגרנות עם אאורה?

לדניאל, הדיון במצבך צריך לבדוק האם אבחנת מיגרינהנה נכונה ואם כן-מה סוגה כמו כן האם ממצאי ההדמייה הם קברנומות(ההערכה תלוייה גם בפרוטוקול בצוע הMRI. אינני סבור שספקולציה תשפר הבנה

מנהלי פורום נוירוכירורגיה