מהו נודל האדרתי הם 13 מ"מ נחשב לחריג?

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

21/12/2020 | 16:08 | מאת: קארין

שלום, מהו נודול האדרתי,האם זהו סוג של גידול ? האם נודול יכול להיספג/להעלם ?

ערב טוב קארין, *נודול האדרתי=גוש לא גדול שנצבע עי חומר הניגוד שהוזרק לוריד. *יתכן שכן *בד"כ לא מאד מומלץ לדון במשמעות ממצא הדמייתי עם ספור תלונותיך שבגינן בוצעה ההדמייה ועם עיון בהדמייה עצמה. בברכה

22/12/2020 | 10:51 | מאת: קארין

הי, תודה על המענה . בטרם אפגש עם הרופא המטפל, אני מחפשת חוות דעת בנושא,לצורך גיבוש שאלות למנתח. בני בן 12,שנתיים וחצי לאחר ניתוח להוצאת גידול שפיר מסוג dnet. במעקב mri אחרון דווח על נודול בקוטר 13 מ"מ בשולי המיטה הניתוחית. חשוד להישנות מקומית. לציין שנראה גם לפני הניתוח אולם מאז גדל ב4 מ"מ. אם הנודול לא מסכן ,האם ניתן לחיות עמו? האם יש שינוי בהתייחסות/טיפול בין נודול האדתי ללא האדרתי? האם יש מידע אודות טיפול בנודול מלבד ניתוח? תודה מראש.

לקארין, שוב,מאד מומלץ שדיון זה כדי שיהיה עינייני וישים לצורך קבלת החלטות,ייערך בנוכחות בנך ועם עיון היועץ בהדמיות המוזכרות בפנייתך. בברכה

מנהלי פורום נוירוכירורגיה