מנינגיומה דרגה 2 - משמעות

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

22/11/2020 | 16:30 | מאת: אסתר

עברתי לפני כחודש ניתוח להסרת מנינגיומה בגודל 4 ס"מ שהתגלתה באופן אקראי סמוך לארובת עין ימין לפני מספר ימים נמסרה לי תשובת הפתולוגיה שהסוג של הגידול היה 2 זומנתי לmri ולהמשך מעקב הייתי מעט נסערת ולא ממש הבנתי את ההשלכות של הממצא. אשמח לשמוע פרטים נוספים בנוסף אני סובלת מכאבים עצביים קשים כל החלק של הצד הימני בפנים רדום כמו לאחר טיפול שיניים וכמו כן חלק מסויים בגב התחתון אשמח לדעת אם תופעה כזאת היא מוכרת.

לאסתר שלום, *מנינגיומה דרגה II=ATYPICAL MENINGIOMA היא אבחנה בכ-25% מסך המנינגיומות *מראה התאים שלה במיקרוסקופ איננו כה סדירושונה מעט מהמראה האופייני למנינגיומה השפירה מדרגה I *יש יותר נטייה לצמיחה מחדש של הגידול *טעונה מעקב הדוק יותר לאחר הניתוח. *היא איננה סרטנית אך יכולה במועד מאוחר יותר להפוך לסרטנית *נושא התלונות שאת מתארת כחודש לאחרהניתוח מתאים לדיון עם המנתח. בברכה

מנהלי פורום נוירוכירורגיה