בדיקת דופל טרנסקרניאני

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

19/11/2020 | 01:15 | מאת: אירנה קוביל

היתי רוצה לדעת האם התוצאה שלהלן מהווה ביטוי למצב מסוכן. הכיצד היתה מקטלג את חומרת הבעייה שנתגלתה בבדיקה. מדובר בבעלי שהוא בן 70 וסובל שנים רבות מתופעות לא ממש מובחנות וללא פתרון, הכוללות , כאב, סחרחורת, תחושת ולסים בחלק האחורי של הראש (אובן עם נברלגיה אוקציפיטלית, אך היו רופאים שטענו שזו לא הדיאגנוזה. אחרי ביקורים אצל הרבה ניאורולוגים ניתן לו לעשות את הבדיקה, אשר תוצאותינה להלן: -BA - מהירות זרימת הדם נמוכה מהנורמה, PI בגדר הנורמה -VA -מהירות זרימת הדם נמוכה חלקם נמוכה מהנורמה, חלקם בגבוך התחתון של הנורמה בשני הצדדים. הבדל בין הצדדים בגדר הנורמה (30%), PI בגדר הנורמה. בבדיקה דינמית עם הטעיית ראש לצדדים, קימים שינויים לא משמעותיים במהירות זרימת הדם במערכת הוורטרברו-באזילרית (פחות מ 10%) ,תודה רבה

בוקר טוב אירנה, *הבדיקה מעידה על זרימת דם מופחתת במערכת העורקית המוחית האחורית. *יתכן קשר בין ממצאי הבדיקה המתוארים לבין תלונותיו של בעלך. * רצוי להמשיך בירור מאבחן נוירולוגי עם הדמיית עורקים מוחיים עי CTA או עי MRA . בנוסף ,בדיקת SPECT עשוייה להעיד על מידת ההפרעה בזרימת הדם לאיזורי המח שמסופקים עי עורקים אלה. בברכה

19/11/2020 | 13:22 | מאת: אירנה קוביל

דר' אורחאל תודה רבה, כתוצאה מתשובתך יש לי עוד שאלה ברשותך: 1. האם על מצב הקיים מקובל לעשות פעולה פולשנית בדומה לצינטור? 2. את הבדיקות שהמלצתי הן בהמלצת הניאורולג אני משערת, מקווה שעם כל הציצומים של קוםות החולים הוא יוכל לקבלן. האם בחיפה עושים את הבדיקות הללו (ברמב"ם לדוגמה?) כי את הTNC שעשה מבצעים רק ברמב"ם באזור חיפה. כמובן, שבעת שמ]נים לדימונה עבור בדיקת MRI, הינו שוקלים להגיע אפילו לאזורים מרוחקים יותר. :-) דר' רב תודות לך, אירנה

לאירנה, הבדיקות עליהן המלצתי ניתנות לביצוע ברמבם. בברכה

19/11/2020 | 14:32 | מאת: אירנה קוביל

,תודה רבה

מנהלי פורום נוירוכירורגיה