בדיקת LP- לדיוק אבחנה

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

29/08/2020 | 16:02 | מאת: מאיה

שלום, אני אמורה לעבור בדיקת LP בשבוע הבא ויש לי כמה שאלות- 1. יש לי דלקת חריפה בחניכיים האם זה בעייתי לעשות את הבדיקה בזמן שיש בגוף דלקת פעילה? 2. יש לי בגב- בקע דיסקלי L4-5 ודיסק מסוייד מרכזי ב- L5-S1 האם זה מסוכן? האם הבדיקה יכולה לפגוע בי בגלל זה? 3. האם לאחר הבדיקה ניתן לבצע פעולות רגילות כמו- מקלחת, להתכופף וכד'ו...? אני ממש לחוצה מהבדיקה! תודה מראש, מאיה

למאיה שלום, מה מחפשים בבדיקת ה-LP?במה חושדים? בתשובה לשאלותיך: 1.דלקת חניכיים:לא שייך,לא מפריע. 2.הממצאים הדיסקתיים L4-5 וL5-S1: רצוי שה-LPלא יתבצע במרווחים אלו, אלא במרווח L3-4 3.עמידה במקלחת או התכופפות לאחר הבדיקה אפשריות. רצוי שהבדיקה אם מתבצעת תעשה ע״י נוירולוג מומחה או ע״י מרדים מומחה שיש להם נסיון בביצועה:הביצוע ע״י אחד מהנ״ל מוריד סיכוי לסיבוכים בברכה

29/08/2020 | 22:38 | מאת: מאיה

תודה רבה על המענה המהיר! הבדיקה היא לדיוק אבחנה של טרשת נפוצה לאחר שה- MRI הראה חשד למחלה דלמנטיבית. ברשותך עוד שאלה- אני לוקחת עכשיו למשך שבוע אנטיביוטיקה בגלל הדלקת בחניכיים- אוגמנטין 875 מ"ל. האם זה לא מחליש את הגוף ויכול לסכן אותי בבדיקת ה-LP? תודה רבה, מאיה

לא

מנהלי פורום נוירוכירורגיה