mri ראש פענוח בדיקה הדמייה

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

04/08/2020 | 20:40 | מאת: tami

נמצאת במעקב נורוכירוגי ממצא הפענוח שינוים ניתוחיים בקלבריה פרונטלית משמאל ללא הפרעה מסננת במרקם הגרמי ללא הפרעה למרקם המוחי. הסטה קבועה של המבט לשמאל יתכן רמז לגירוי וסטיבולרי. האם זה תקין? מה זה גירוי וסטיבולרי האם במרפאה נורוכירוגית הם הכתובת? תודה והמשך ערב נעים ורק בריאות

•האיזור המנותח איננו יכול לגרום להסטת המבט. •כדי לברר מה הסיבה להסטת המבט מומלץ ייעוץ נוירו-אופטלמולוגי

13/08/2020 | 18:29 | מאת: tami

שכחתי לציין שגם כתוב עיבוי רירית במערות הפנים הדו צדדית. הממצא של הגירוי הוסטיבולרי בולט יותר מאשר בבדיקה הקודמת. במרפאה הנורוכורוגית גם שלחו אותי לבדיקת הדמייה של עמוד שדרה צוארי בלטים ושינויים דיסקונגיים בשלושת המרווחים c3-6 השפעתם קלה מתונה וללא ללטריזציה ניכרת . ממצא האדרתי קטן חשוד בפצט של c5 מימין יישור הלורוזיס בהמשך האם הבדיקות של עמוד שדרה צווארי ומוח תקינות מלבד הגירוי הוסטיבולרי שזה לא קשור לניתוח?

כדי להתייחס למשמעות קלינית של ממצאי הדמייה כ-MRI צווארי למשל, יש צורך: 1.לבדוק אותך 2.לעיין בהדמייה

מנהלי פורום נוירוכירורגיה