קרניוטומה של אסטרוציטומה (דרגה 2) ב2007 2006

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

10/06/2020 | 13:10 | מאת: דנה

שלום, בשנים 2006 ו-2007 עברתי ניתוח מוח להסרת אסטרוציטומה וציסטה באיזור טמפורלי פרונטלי מאז, אני סובלת מכאבי ראש יומיים המשפיעים על תפקודי נמצאת במעקב MRI בו הכל תקין אך הכאבים לא פוסקים האם מדובר בכאב משני לאחר ניתוח ? לעיתים הכאבים הם גם בעין ובפנים באיזור ההמיספרה המנותחת. בבדיקת הMRI האחרונה מצויין מלציה באיזור המנותח האם יש דרך להקל על הכאבים? (אציין שניסיתי את רוב הכדורים בהמלצות של נוירולוג) אשמח לדעת האם יש דרך פרמקולוגית או כירורגית לשנות את המצב? תודה!

לדנה שלום, סביר שיש. לשם כך יש צורך לקבל ממך מפרט תסמיני נוסף, לבדוק אותך, לעיין בהדמיית MRI אחרונה ובהשוואה לקודמותיה. בברכה

10/06/2020 | 14:40 | מאת: דנה

האם לדעתך יש דרך להקל בכאב? שלא בכדורים נוירופתיים (ליריקה ונגזרותיה) או נרקוטיים (פרקוסט) אנטיאפילפטיים (דפלפט ואלטרולט) תודה

ערב טוב דנה, כאמור-כן. בין השאר יש להשוות MRI טרום ניתוחי ל MRI אחרון בהיבט הציסטה שהורחקה בניתוחובהנחה שאין עתה עדות לאסטרוציטומה שארית או נשנית. עפי קבוצות התרופות שאת מציגה ברור מה היו כיווני המחשבה של המטפלים בברכה

11/06/2020 | 19:14 | מאת: דנה

תודה אשמח לדעת איך ואיפה אתה מקבל? (האם דרך קופ"ח/ ביטוח/ פרטי)

•דרך בטוח פרטי •באסותא ,רמת החיל :הברזל 12 ק.11. חדר 14

מנהלי פורום נוירוכירורגיה