ציסטה במוח לתינוק

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

31/05/2020 | 23:32 | מאת: Nirnir

אחיין שלי בן כמעט חודשיים. בשבוע 37 התגלתה בבדיקת אולטראסאונד ציסטה במוח. השבוע שהוא בן כמעט חודשיים עבר שוב אולטראסאונד ולהלן התוצאות: בהמיספרה הימנית באיזור פריאטואוקסיפיטלי הודגם איזור פורנצפאלי בגודל 47*30 ממ במישור האקסיאלי כ 40*30 ממ במישור הסגיטלי הממצא צמוד לחדר לטרלי ימני, שדחוק על ידי התהליך בקרן העורפית לא ברור אם קשור איליו ישירות או רק משיק לו מבני קו האאמצע תקינים. הודגם קורפוס קלוסום תקין. שאר חדרי המוח בגודל תקין בהמעספרה משמאל חומר לבן פריוונטריקולרי שמור. גרעיני הבסיס בהדיות תקינה. המוחון תקין בצורה ובהדיות ללא נוזל עודף בהקיף המוח מה אומרים התוצאות? האם זה עובר? יש סיבה לחשש? זה נפוץ? המליצו לה לעשות mri לתינוק עכשיו

בוקר טוב, MRI מספק הדמייה מדוייקת ותלת מימדית למח. בצועו (בהרדמה כללית)מאפשר קבלת החלטות ישימות לממצא המתואר על סמך נתונים ברורים בשונה מבדיקת אולטרסאונד.

01/06/2020 | 11:55 | מאת: Nirnir

מה אומר הממצא לא אמרת? האם זה יכול להיעלם? יש סיבה לחשוש?

*הממצא שתואר,ככל הנראה איננו עומד להעלם. *כל התייחסות נוספת מומלץ שתתבסס על נתוני MRI בברכה

מנהלי פורום נוירוכירורגיה