נימול וחוסר תחושה בגפיים

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

24/04/2020 | 10:18 | מאת: רלי

שלום רב אני בת 35, בריאה בד"כ בשבוע האחרון התחיל לי נימול ברגליים שעיקרו בכפות הרגליים שהלך והתגבר, הגיע למצב של כאבים חזקים בקצות האצבעות, אפילו הגרביים הלא לוחצות או מגע השמיכה ממש כואב, גם בידיים יש נימול ובכף יד שמאל חוסר תחושה, זה קורה בעיקר כשאני שוכבת והגיע למצב שלפעמים באמצע הלילה צריכה לקום וללכת בחדר כדי להפחית את הנימול והכאב, התייעצתי עם נוירולוג בטלפון שנתן לי טבליות טריבמין לעשרים יום, כבר נוטלת שבוע ולא עזר, יש לציין כי אני בבידוד כבר חודש וחשבתי שאולי זה קשור לזה שאני זזה פחות ושוכבת יותר אבל גם אני קמה ועושה פעילות ברגע שאני שוכבת שוב זה מתחיל, לפני כמה שנים עשיתי בדיקת emg ואמרו שיש לי פולינוירופתיה פריפריאלית אבל אז היה נימול מינורי לעיתים נדירות ובשבוע האחרון זה ממש דרסטי והכאבים חזקים קראתי שיכול להיות קשור חלילה לסכרת או לנוירופתיה בשל פגיעה בעצבים אבל הסוכר שלי תקין ב"ה, הנוירולוג טוען שאין צורך לבצע בדיקות ושזה יעבור אבל המצב ממש מטריד, יש לי כאבים ונימול חזק שמקשה עלי לנוח, האם יש סיבה לדאגה או לבדיקה דחופה? איני יכולה כרגע לצאת בשל הבידוד

בוקר טוב רלי, תלונותיך ברורות. *ממצאי ה-EMG לפני מספר שנים מתאימים ומסבירים אותן. *נאורופתיה תתכן עם וללא סכרת. *מומלצת בדיקת EMG מעדכנת לשרשי -עצבי הידיים והרגליים *ניתן להקל משמעותית על תסמיניך בסיוע LYRICA:מינונה צריך להיות מותאם בהדרגה למידת העזרותך *הנושא בתחום המומחיות הנוירולוגית בברכה

24/04/2020 | 18:33 | מאת: רלי

שלום ד"ר תודה על תשובתך, לקחתי בעבר ליריקה בשל בעיה אחרת, השאלה אם זה דחוף? מסוכן? האם יכול להחמיר חלילה למצב של מגבלה תודה

לרלי שלום, *ייעוץ נוירולוגי מעדכן+EMG חדש-רצויים.אין כאן מצב דחוף ו-או בהול. *שימוש בליריקה :לשיקול דעתך בהתאם למידת הסבל מתלונותיך . *ליריקה איננו תכשיר מרפא :הוא מיועד להקל על התסמינים שתארת בפנייתך בברכה.

מנהלי פורום נוירוכירורגיה