כורויד פלקסוס לתינוק

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

20/03/2020 | 01:05 | מאת: גדי

שלום דוקטור, בטיפת חלב ביקשו אישור על כך שיתכן שהראש של הבן שלי קצת יותר גדול מהרגיל. אני לא מבחין בכך. בכל אופן הרופאה שלחה אותנו לאולטרסאונד. התשובה היא כך: ללא עדות למוקדי או שרידי דמם . לא הודגם ממצא פריונטריקולרי גס . מבני קו האמצע שמורים . חדרי המח הלטראלים אינם מורחבים, קיימת אסימטריה מינימאלית ברוחבם . ציסטה של כורויד פלקסוס בקוטר 0.34 ס"מ בחלק האחורי של החדר הלטראלי מימין . לא הודגם נוזל עודף אקסטרא אקסיאלי. זה קצת מדאיג אותי מה שרשמו על הציסטה של כורויד פלקסוס. אני לא מבין בזה אבל קראתי קצת שיש כאלה שעשו בדיקות כאלו בטרם הלידה. התינוק נראה ברוך ה' בסדר גמור, מגיב ומחייך. גיל התינוק: 12 שבועות. אשמח אם תוכל להסביר את המשמעות של מה שרשמו באולטרסאונד ואם הכל בסדר.

בוקר טוב גדי, *אין מקום לדאגה כלשהיא *מומלץ מעקב אחרי היקפי הגולגולת בטיפת חלב:כל עוד הם בתחום הנורמה יש להתייחס כאל ילד בריא לכל דבר. *במידה ותופיע חריגה-אמליץ על ייעוץ כפי שישתמע. *הממצא בקורואיד פלקסוס לא נדיר. בד"כ נעלם במהלך השנה הראשונה לחיים בברכה נוסף

22/03/2020 | 22:26 | מאת: גדי

האם בעוד כשנה צריך שוב לבצע בדיקת אולטרסאונד לוודא שהכורויאד פלקסוס חלף? והאם ניתן לבצע כרגיל את החיסונים, לרבות החיסון של גיל חודשיים? תודה רבה על העזרה. בתודה ובברכה

לגדי, *בעוד שנה לא תוכל לבצע שוב בדיקת אולטרסאונד כיוון שהמרפסים-איזור נטול עצם כיום המאפשר בצוע הבדיקה-יסגרו. *הקורואיד פלקסו איננו "חולף"הוא אבר אנטומי חיוני ונמצא במח בחלל החדרים שלו. *מי שאמור להעלם זו הציסטה הסמוכה אליו. *נושא החיסונים ראוי לניתוב עי רופא הילדים המטפל

מנהלי פורום נוירוכירורגיה