הישנות של מנינגיומה וטיפול רדיוכרורגיה

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

02/12/2019 | 18:27 | מאת: ורדה

שלום רב, בעלי עבר ניתוח להסרת מנינגיומה מכנף הספנואיד לפני השנתיים וחצי ומאז הוא במעקב.הדרגה של הגידול היתה who1 והגידול היה קרוב לעצב הראיה ולכן לא הוסר בשלמותו.אתמול היינו אצל הרופא המטפל והוא אמר שאם הוא משווה בין הmri מלפני שבוע לזה שאחרי הניתוח הוא רואה זחילה של הגידול ולכן ההמלצה שלו היא fsr .שאלתי היא מהם סיכויי ההצלחה של טיפול זה על גידול כמו שיש לבעלי? ובמידה הטיפול חלילה לא מצליח מה האלטרנטיבות שיש לו אם ניתוח לא עוזר? תודה רבה מראש.

ערב טוב ורדה, הדיון והייעוץ צריכים להתקיים מול מומחה ברדיוכירורגיה. בכל מחלקה נוירוכירורגיה בבי״ח כגון שיבא,איכילוב ,בילינסון,הדסה יש מומחה לרדיוכירורגיה. בברכה

מנהלי פורום נוירוכירורגיה