דליפה לאח ניקור מותני

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

20/11/2019 | 01:35 | מאת: ניווין

בעלי עבר דיקור מותני לפי שבועיים והתגלה אצלו דלקת בקרום המוח וויראלית, לאחר שקיבל אנטיביוטיקה שוחררנהביתה אך הכאב לא חלף, היום חזר למיון, הרופא אמר שיש חשד לדליפת מוח עצם במקום הניקור ושזה לא נאטם. מה זה אומר? מה התוצאה או ההשפעה של זה אם לא מטפלים בזמן?! ומהו הטיפול הראוי?!

בוקר טוב ניווין, *יש לחזור לבית החולים,להבדק עי מבצע הדיקור המתני. *אם קיים כאב ראש,בעיקר בעמידה ובישיבה באופן בולט יותר מאשר בשכיבה -יש חשד לדליפת נוזל מוחי=CSF דרך אתר הדיקור אל מתחת לעור (ללא דליפה חיצונית) *הפתרון הוא הזרקת דם שלו שייצור קריש לאתר הדיקור לצורך איטום הדליפה=BLOOD PATCH. בברכה

20/11/2019 | 07:51 | מאת: דליפה לאחר ניקור מותני

בוקר אור הוא נמצא בבית חולים , אמרו שמתן סטירואידים יכול לפתור את הבעיה ואולי לא יצטרך דיקור. השאלה שלי האם לדליפה הזו יש השפעה כלשהי על המוח?האם יש סכנות אם לא מבצעים את הניקור בהקדם?

*הדליפה מייצרת תת-לחץ-לחץ נמוך מוחי,מצב שגורם לתסמיניו עתה.לא מתוכנן דיקור מתני נוסף! *מדובר על הזרקת דם שלו ,תת עורית לאיזור הדיקור *אין בפעולה כניסה לתוך תעלת השדרה

20/11/2019 | 08:19 | מאת: ניקור לאחר דליפה מותנית

לפי מה שאמרו שייתנו סטירואידים כמה ימים וזה אולי יגרום לסתימה של הדליפה, אם זה לא קורה אז יעשו עוד ניקור. הכוונה האם לדליפה עצמה יש איזשהי השפעה על המוח?! האם זה עלול לגרום לשבץ מוחי או דברים אחרים

נא עייני בתשובתי: היא מתייחסת להשפעת הדליפה על המוח

מנהלי פורום נוירוכירורגיה