פרכוס אפליפטי צד ימין של המוח

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

08/08/2019 | 19:27 | מאת: שאלה למנתח מוח

עשן לי בדיקת eegחשד לאירועים אפליפטים. בבדיקה ראו פרכוס אפליפטי צד ימין של המוח. עשו לי mriמוח מודגמת מערכת חדרים ציסטרונות וחריצים תקינה מצב לאחר כריתת מנגיומיה תקינה ללא שינוי אין עדות לאוטם דימום או תהליך תופס מקום מעבר קרניו צרביקלי תקין אותות זרימה תקינים מכלי הדם הגדולים עיבוי רירית קל בסינוסים פארא נוזלים. האם יכול להיות שלא קראו נכון את ההדמיה אם ראו מקור חדש בצד ימין פרכוס ? האם כדי להיות שקטה כדאי להראות את הדיסק לנורוכירוג ? תודה והמשך ערב שקט ונעים

08/08/2019 | 20:08 | מאת: תמי

יש לציין שבמעבדת eeg ראיתי את הוידיאיו יחד עם התרשים כך שהמפענח לא טעה. האם יכול להיות שלא קראו טוב את ההדמיה של המוח ?

לתמי בוקר טוב, הרבה יותר סביר שההדמייה פוענחה כראוי אינני סבור שיש צורך להראות אותה לבודק נוסף תתכן הפרעת EEG כפי שהודגם אצלך לאחר ניתוח בו נכרתה המנינגיומה סופ"ש נעים.

09/08/2019 | 07:17 | מאת: תמי

אבל ההמנגיומיה הייתה בצד שמאל והפרכוס מצד ימין לא נראה לך מוזר ?

תתכן טעות בהדפסת הצד בפענוח ה-EEG הכתוב. אם לבדוק-רצוי עיון חוזר בשתי הבדיקות

14/08/2019 | 17:26 | מאת: מודאגת

יכול להיות שאתה צודק מה שמפליא אותי שההמנגיומיה הייתה במעטפת המוח ולא במוח לפני כארבע שנים ושעשיתי את הניתוח הרופאים אמרו לי לא יהיה לך פרכוס כי זה במעטפת לכן זה מוזר

מנהלי פורום נוירוכירורגיה