ציסטה פניאלית שאלות

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

23/07/2019 | 21:43 | מאת: נועה

שלום דר' בבדיקת mri לאחר תלונות כאבי ראש שחלפו בינתיים מצאו ציסטה פינאלית בגודל 7 מ''מ אני בת 45 הנוירולוג טוען שזה חסר משמעות קלינית אבל מעקב עוד חצי שנה אם זה חסר משמעות מדוע ביקש מעקב ? הרופא אמר שזה בדרכ מולד האם זה נכון ? והאם זה יכול להפוך לגידול ?

בוקר טוב נועה, *אין קשר בין הציסטה הפינאלית שהודגמה ב-MRI לכאבי הראש עליהם התלוננת טרם ביצוע ההדמייה. *הנוירולוג צודק בגישתו, בהסבריו ובהמלצתו. *הדמייה חוזרת שהומלצה צפוייה לתעד אי-שינוי במימדי או במרקם הציסטה *ציסטה פינאלית איננה הופכת לגידול: אם האבחנה הרדיולוגית נכונה,ואכן מדובר בציסטה-היא חסרת משמעות רפואית-קלינית ואיננה טעונה טיפול. בברכה

מנהלי פורום נוירוכירורגיה