ציסטה אצל תינוק......

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

28/05/2019 | 15:49 | מאת: דרינה

שלום, לפניי חודשיים ילדתי תאומות בלידה רגילה, לפניי שבועיים נאמר לי שיש לאחת מהן ראש מעט גדול למרות שלפי העקומות הראש שלה בנורמה... המליצו על אולטרסאונד ראש, עשיתי את האולטרסאונד לילדה והממצאים הם כאלה: סיבת הפניה : בירור הבדיקה בוצעה דרך המרפס הקדמי. ממצאי הבדיקה : סולקציה מתאימה לפג. קו האמצע שמור . מבני קו האמצע תקינים. חדרי המח הלטרליים וחדר שלישי ברוחב תקין. בכורואיד פלקסוס מימין הודגמו שתי ציסטות קטנות בגודל עד 4 מ"מ החלל התת -עכבישי אינו מורחב. התרשמות: שתי ציסטות קטנות בכורואיד פלקסוס מימין כמתואר. מומלץ מעקב בעוד חודש בבקשה אפשר הסבר??? מה עושים? מה זאת אומרת שיש 2 ציסטות??? זה יעבור? מסוכן? צריך טיפול? מה עושים הלאה?

ערב טוב דרינה, קרוב לודאי ממצא חסר חשיבות לא מסוכן ברב המקרים -לא טעון טיפול לא טעון ניתוח בברכה

מנהלי פורום נוירוכירורגיה