נפיחות גדולה רכה בראש תינוק לאחר נפילה

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

29/04/2019 | 11:06 | מאת: חיים

שלום, בני בן שנה ו3 חדשים נפל מגובה נמוך על רצפה תוך כדי משחק ונחבל בראשו, בכה כמובן אבל לא הקיא או פירכס חלילה והגיב רגיל לחלוטין מבחינה קוגניטיבית ואחרי כ 3 שעות השגחה הלך לישון בשעת לילה מאוחרת וישן רגיל ללא הפרעות מיוחדות עד הבוקר, עד כאן הכל נשמע טוב למעט נפיחות רכה גדולת שטח ברוב האיזור השמאלי של הראש ממש כמעין ספוג גומי רך להבדיל מהצד השני של הראש שמרגיש קשיח ורגיל(מן הסתם האזור שלא קיבל את המכה בנפילה ), שאלת השאלות : האם לרוץ למיון לבדיקת שלמות הגולגולת או להמשיך להשגיח על התנהגות רגילה ולהמתין בסבלנות עד מספר ימים לירידת הנפיחות וחזרת הגולגולת למצב קשיח רגיל...? תודה רבה מראש על התשובות..

לחיים שלום, אותות אתראה בגינם יש להגיע לבדיקת רופא הם: *נטיית יתר לשינה *בחילה ו-או הקאה *ירידה במצב העירנות *תגובה לא מתאימה לפנייה אליו ו-או שינוי ביכולת אמירת מילים שכבר יודע לומר. בברכה

29/04/2019 | 12:19 | מאת: חיים

תודה רבה !

מנהלי פורום נוירוכירורגיה