קברנומה בפונס - מודאגת

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

01/04/2019 | 18:56 | מאת: שירה

היי, התייעצת איתך כבר בעבר. בת 40. עקב כאבי ראש ביצעתי בדיקת MRI והתגלה אצלי לפני כחודשיים קברנומה בפונס. בסמוך לה DVA. בשנת 2008 בבדיקת MRI נמצא רק DVAללא קברנומה. האם חשוב לחקור ולדעת האם הממצא של הקברנומה היה קיים כבר אז או שלא רלוונטי לדעת? איך אוכל לדעת האם הממצא הוא גנטי? מאז הגילוי אני מאוד חרדה מדימום של הקברנומה. תודה לאל, בבדיקה לא נראו סימני דמם. בייעוץ נאמר לי לעשות ביקורת לאחר כשנה עם בדיקה עדכנית. האם החרדה מוצדקת או שמדובר בממצא שלרוב חיים איתו בשלום?? איך יוצאים מהלחץ הזה??

לשירה, *אפשר לעיין שוב ב-MRI מ-2008 כדי להעריך האם ניתן לזהות שם קברנומה. *לא כל MRI מדגים קברנומה גם אם קיימת:תלוי בפרוטוקול ביצוע הבדיקה *האם גנטי: כדאי שתפני לייעוץ גנטי-תבדקי ותקבלי תשובה ברורה האם תורשתי? בברכה

02/04/2019 | 11:52 | מאת: שירה

תודה רבה על תשובתך. איך בודקים באם הממצא גנטי? יש בדיקות דם לאיתור? למה בעצם חשוב לדעת האם הקברנומה הינה גנטית??

לשירה, *מרפאה גנטית *המידע ישים בהיבט ילדים *התנהגות קברנומות גנטיות ,שונה בהיבטים מסויימים. בברכה

מנהלי פורום נוירוכירורגיה