מנינגיומה ונוזל מהאף

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

16/01/2019 | 13:20 | מאת: אסתר

היי שלום אני במעקב עקב מנינגיומה קונווקסיטלית משמאל פראיטלית כרגע לאחר שנתיים בmri הראשון התגלתה בקוטר 1.1 לפני חודש קוטר מקסימלי 14.5 נוזל יוצא לי מהנחיר השמאלי בהטיית הראש קדימה (דבר שקיים כבר 4 שנים) עוד לפני גילוי המננגיומה כרגע במעקב עד לעוד שנה לבדיקת mri נוספת (חשוב לציין כי לא אמרתי לנוירוכירורג לגביי הדליפה מהנחיר מה לעשות?

לאסתר שלום, *אין קשר בין קיום המנינגיומה במיקומה המתואר לבין הדליפה האפית. *יש לבצע בדגימה מנוזל הדולף בדיקת בטה-2-טרנספרין *החלטה טיפולית -כפי שישתמע בברכה

מנהלי פורום נוירוכירורגיה