פלגיוצפליה ימין תינוק בן ארבעה חודשים

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

04/11/2018 | 15:12 | מאת: טלי

שלום, לבני בן הארבעה חודשים יש ראש שטוח בצד ימין בעקבות העדפת צד שהייתה ועברה. השאלה שלי: האם זה יסתדר מעצמו ? שמעתי על טיפול בקסדה, האם כדאי? בנוסף, במידה וישן על הצד בצד שמאל , האם יכול להשטיח גם את צד זה בגיל שלו?

לטלי שלום, *האם אני מבין נכון שהשיטוח בראש הוא באיזור האחורי-ערפי? *אם לא נבדק עד כה- מתבקשת בדיקת נוירוכירורג ילדים *צריך לראותו כדי להבין מה החומרה או הקלות של השיטוח:לרב ,לא"מסתדר מעצמו". *בחלק משמעותי מהמקרים- עם מניעת שכיבה על הצד השטוח חל שיפור חלקי *בתשובה לשאלתך לגבי הצד השני-לא. בברכה

מנהלי פורום נוירוכירורגיה