שיטת ניתוח בעמוד השידרה

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

24/10/2018 | 22:50 | מאת: ימ

שלום רב, אני בן 62 ועומד בפני ניתוח בעמוד שידרה מותני עקב היצרות וניוון בחוליות אלו. האם ניתן לקבל חוות דעת אובייקטיבית או קונצנזוס בין נוירוכירורגים בכירים לגבי שיטת הניתוח?

בוקר טוב, שאלתך ברורה. *חוות דעת מעצם טיבה איננה אובייקטיבית ב-100% כיוון שרפואה איננה מתמטיקה: קיימות מספר גישות קליניות ומספר שיטות ניתוחיות לגיטימיות. לא תמיד משך הנסיון הנצבר מכל גישה ומכל שיטה דומה. *הצורה המומלצת לצורך קבלת החלטה היא ייעוץ וקבלת חו"ד עי 2 נוירוכירורגים ביחד או כל אחד בנפרד. *יתכן ותזכה לקונצנזוס ויתכן שתזדקק לחוד שלישית כאשר הדעות תהיינה שונות בברכה

מנהלי פורום נוירוכירורגיה