תוצאות mri ותשובת נוירולוג

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

08/10/2018 | 12:59 | מאת: ענבל

שלום רב דוקטור, אובחנתי לmri מוח בעקבות כאבי טרגימנל וחולשת שרירים התוצאות הם RI מוח ואוזניים: .T1, T2, FLAIR, VISTA בסדרות נעשתה הבדיקה לפני ולאחר הזרקת גדוליניום. סיבת הפניה: טריגמינל נאורלגיה. ממצאים: מודגמת מערכת חדרים סימטרית ותקינה. חריצים וציסטרנות תקינים, כולל ציסטרנות פונטו - צרבלריות. בסדרות T2 ו- FLAIR נראה מוקד היפראינטנסי פסי בגודל 5 מ"מ בחומר הלבן סוב קורטיקלי פרונטלי שמאלי. ללא רסטריקציה או האדרה. בלתי ספציפי. למעקב. נראית ציסטה פינאלית בגודל 1 ס"מ. קומפלקס עצבים 7 ו- 8 תקין. אין עדות לתהליך תופס מקום. הדגמה תקינה של עצבים 5 בבסיס הגולגולת, בציסטרנה הפרה פונטינית ובמערה על שם מקל דו"צ. הנוירולוג שלי אומר שזה שום דבר אבל ברצוני בכל זאת לדעת ממה יכולים לנבוע שינויים אלה בחומר הלבן וממה נגרמת הציסטה תודה מראש

שלום ענבל, הנושא בתחום הנוירולוגיה. הנוירולוג שלך צודק הדיון בממצאים המתוארים בתחום ההתמחות הנורולוגית בברכה

מנהלי פורום נוירוכירורגיה