מהי קברנומה והאם מסוכנת

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

10/07/2018 | 12:51 | מאת: עופרי

שלום וברכה ד"ר, אצל אחותי בת 38 אובחנה קברנומה ב-MRI מוח (בפענוח 6 מ"מ). אודה לתשובתך מהי קברנומה, האם מסוכנת? האם חייבים לעשות ניתוח? תודה.

לעופרי שלום, *מדוע בוצע ה-MRI? *יש הבדל בין קברנומה שדממה לכזאת שלא דממה. *יש שונות עפ"י מימדיה,כאשר כאן המימד בשלב זה -לא גדול. *יש קברנומות שפרט לדמם גורמות לפרכוסים *הנ"ל בעיקר קובעים את הגישה הטיפולית. בברכה

11/07/2018 | 13:21 | מאת: עופרי

שלום ותודה, ה-MRI בוצע בעקבות כאבי ראש ממושכים וסחרחורות, אחותי הבינה שיש צורך בהמשך מעקב. אכן אובחנו פרכוסים. האם נראה על פניו שכרגע אין סכנה בקיומה של הקברנומה? לא מצוין ב-MRI דמם. תודה.

לעופרי , *אם הפרכוסים נשלטים=לא מתקיימים עם טפול נוגד פרכוס ואם *כאבי הראש אינם קיצוניים בחומרתם ואם *אין דימום חדש בהדמיית ה-MRI עתה- אין צורך עתה בניתוח יש צורך בהמשך מעקב קליני ובהמשך מעקב הדמייתי עי MRI. בברכה

מנהלי פורום נוירוכירורגיה