היי ניתוח מילומציה שהחמיר

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

22/06/2018 | 11:19 | מאת: אילן

אחרי ניתוח עמוד שדרה צווארי להורדת לחץ מחוט השדרה עקב מילומציה ויש החמרה הפנו אותי למרפאת כאב להזרקה תחת שיקוף עד כמה כדאי והאם נחוץ

ערב טוה אילן, חסרים פרטים כדי לענות לשאלתך: *מתי היה הניתוח? *איזה גובה או גבהים צווארים הוא כלל? *האם יש MRI לאחר הניתוח-בזמן האחרון? אם כן-סיכום פענוחו *במה מתבטאת ההחמרה בתלונותיך עתה? (כלומר- אלו תלונות טרום ניתוחיות החמירו,או האם מדובר בתלונות עתה ,שלא היו קיימות טרם הניתוח?) אתייחס. בברכה,

23/06/2018 | 21:15 | מאת: אילן

הניתוח היה ב10 לאוקוטבר 2017 גבהים c5-6-7 ,auc, תשובת mri לאחרונה פחת לחץ על חוט השדרה בc5-6 שנגרם עי בלט דיסקלי אחורי ורטרוליזטזיס של c5 הוגדם ב mri קודם האות הגבוה בסדרת t2 בחלקו השמאלי של החוט בגובה c5-6 גבר כביטוי למילופתיה בנוסף הןפיע אות גבוה בt2 בחלקו השמאלי של החוט c6\7 עדיין יש בלט דיסקלי קטן לצד ימין ב c3-4 אוסטיאופיט קטן לצד שמאל בc3-4 אוסטיאופטים לטרלים ב c4-5 יותר בולטים משמאל יש נימול ברגל כמו חשמל ירידה בגפיים

האם נוסו התרופות LYRICA? CYMBALTA? GABAPENTIN?

24/06/2018 | 06:50 | מאת: אילן

נוסו ולא עזר הופנתי למרפאת כאב להזרקה תחת שיקוף האם לא מסוכן

לאילן, תודה. *בתשובה לשאלתך: בהזרקה תחת שיקוף (מתבצעת עי מרדים)הסיכון נמוך. *להערכתי: מאחר ויש פגיעה קיימת (=לא הפיכה)בחוט השדרה הצווארי=מיילומלציה ומאחר והיא התרחבה לאחר הניתוח,ומאחר וקיימים ממצאים לא תקינים נוספים(גם אם מתונים יותר) ב-MRI הבתר ניתוחי-מומלץ שתבדק עתה עי מומחה נוסף,שיעיין בנוסף לבדיקתך גם בMRI טרום ובתר -ניתוחי בהוואה ויאפשר חו"ד שנייה+המלצה כהתרשמותו על הטפול המשתמע בשלב זה בברכה

24/06/2018 | 11:22 | מאת: אילן

לא הבנתי עוד ניתוח ניתוח אני כבר אהיה נכה

*נא תשומת דעתך: לא הוצע לך ניתוח נוסף ו-או כל טיפול אחר *הוצע ייעוץ נוסף שכולל בדיקה נוירולוגית ועיון בהדמיות: הצעה טיפולית מבוססת עובדות מעודכנות תגובש בהתאם. בברכה

מנהלי פורום נוירוכירורגיה