נוזל שיורד מהאף השמאלי מזה 5 שבועות

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

05/06/2018 | 08:38 | מאת: יהלומה פרנקוביץ

בס"ד עשיתי בדיקת בטא 2 טרנספרין, והבדיקה יצאה חיובית, מה הטיפול הנדרש על מנת שהנוזל יפסיק לזרום מהאף? ומדוע זה קרה לי פתאום באמצע החיים?

בוקר טוב יהלומה, *הטיפול המתבקש הוא ניתוח: אפשרות א-עי מומחה אף אוזן וגרון:איטום הדליפה עי כניסה עם מכשור תואם דרך חללי האף. אפשרות ב-עי נוירוכירורג :היה ונכשל הניתוח הנ"ל איטום עם כניסה דרך רצפת הגולגולת הקדמית. *יש מספר אפשרויות בגינן הופיעה הדליפה .בחלק מהמקרים אין לכאורה סיבה מעוררת דליפה .המצב במקרה כזה מכונה SPONTANEOUS CSF LEAK. בברכה

מנהלי פורום נוירוכירורגיה