מעקב MRI לאחר ניתוח

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

27/05/2018 | 12:07 | מאת: הילה

שלום , אשמח לעזרתכם בפענוח תשובה לבדיקת MRI שבוצעה 7 חודשים מתום ניתוח . ****************************** מודגם מצב לאחר ניתוח בגישה פרונטלית מימין לכריתה של תהליך תופס מקום. באזור הניתוח ציסטה פוסט אופרטיבית ושוליים מואדרים. אשר נראה כשארית של הצד המדיאלי של T2, FLAIR בצד המדיאלי פנימי של אזור הכריתה מודגם אות גבוה בסדרות התהליך כפי שהודגם לפני הכריתה ב 9.2017- וללא שינוי לעומת הבדיקה פוסט אופרטיבית הקודמת. חדרי המח תקינים. אין עדות לתהליכים נוספים. אין עדות להאדרה לפטומנינגיאלית. אין עדות למוקדי דימום. SWI- בסדרת ה ללא הגבלה בדיפוזיה. DWI- בסדרת ה

שלום הילה, מתוארת הדמייה עם שארית גידול. השארית דומה במאפייניה לשארית שהודגמה ב-MRI הראשון שלאחר הניתוח. התייחסות מעבר לנ"ל טעונה עיון בכל ההדמיות בברכה

28/05/2018 | 08:12 | מאת: הילה

תודה רבה ד"ר אוריאל עם המענה המהיר , מה אתה ממליץ שכדאי לבחון בשלב זה ? ואיזה שאלות לדעתך אני צריכה להציג לרופא ?

בקר טוב הילה, אין צורך בבדיקה נוספת ברגע זה. צריכה להתקבל עתה החלטה בייעוץ המנתח: *האם שארית הגידול טעונה טפול ניתוחי ? *האם היא טעונה טפול אחר? *האם שארית הגידול טעונה בשלב זה רק מעקב הדמייתי?(MRI) *החלטה זאת תלוייה בין השאר בסוג הגידול שנכרת בניתוח(בדיקה היסטולוגית) בברכה

מנהלי פורום נוירוכירורגיה