הסבר ממצאי פיענוח MRI

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

24/05/2018 | 23:51 | מאת: יוסי

שלום, בני בן שלוש וחצי עבר בדיקת MRI בעקבות חשד לא מאומת של פירכוס. בפיענוח רשום כי קיימת ירידה של שקדי המוחון לתוך פורמן מגנום ליותר מכ- 10 מ"מ. הממצא מתאים למלפורמציה ע"ש כיארי. ללא ממצא מוחי מוקדי וללא האדרה פתולוגית. לא זוהו הפרעות במיאלינציה או בדיפוזיה. מה המשמעות של תוצאה זו ? בברכה יוסי

ליוסי שלום, *החלק התחתון של המח הקטן=שקדי המוחון נמצאים מתחת לחבור הגולגולת לעמוד השדרה הצוואי. *בד"כ מיקומם גבוה יותר-מעל הקצה התחתון של הגולגולת. *בחלק מהמקרים מיקום שקדי המוחון הנמןך,יוצר לחץ על המח המאורך ועל חלקו העליון של חוט השדרה הצווארי. *מידת חשיבותו ומשמעותו הטיפולית של ממצא זה טעונות בדיקה של בנך+עיון בהדמיית ה-MRI *אין קשר בין הממצא המתואר לבין החשד לפרכוס.. בברכה

מנהלי פורום נוירוכירורגיה