ציסטה טמפורלית גדולה באונה השמאלית

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

07/05/2018 | 18:35 | מאת: אביב

שלום ביצעתי בדיקת MRI ותוצאות הבדיקה הם שקיימת ציסטה ארכנואידלית גדולה טמפורלית משמאל קוטר קדמי אחורי 5.5 ס״מ רוחב 4 ס״מ וגובה 5 ס״מ האונה הטמפורלית לחוצה וקטנה .. אפשר הסבר בבקשה?

לאביב בקר טוב, המדובר בממצא קרוב לודאי מולד! מדובר בשק נוזל סגור עטוף באחד מקרומי המח,היוצר לחץ מקומי על המח בסביבתו-באונת הרקה השמאלית הצורך לטפול בו=ניתוח נקבע עפ"י מידת ההפרעה-הסבל שנגרם בעטיו וע"פי בדיקתך במסגרת ייעוץ פרטני לא כל ציסטה ארכנואידלית טעונה ניתוחץ בברכה

08/05/2018 | 08:36 | מאת: אביב

תודה רבה על התשובה ! מה ז״א האונה הטמפורלית לחוצה וקטנה ?

לאביב, שק הנוזל תופס את מקום האונה הרקתית=הטמפורלית בצד שמאל של המח. כיוון שהמצב ותיק-מלידה-האונה הדחוקה נותרה קטנה מבת זוגה בצד ימין שלהמח. בברכה

08/05/2018 | 14:44 | מאת: אביב

בנוסף כתוב שיש עיבוי נוזל קל במעטפת עצבי הראיה ובסוף המסמך כתוב קטגוריה 2 אשמח להסבר גם לזה דר אוריאל

לאביב, יש לעיין בהדמייה +להקביל תלונותיך שבגינן בוצעה לממצא המתואר: קיימת אפשרות שיש לו משמעות או שחסר משמעות . בברכה

מנהלי פורום נוירוכירורגיה