הסבר תוצאות בדיקת cta מח

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

19/03/2018 | 12:17 | מאת: הופ

ביצעתי cta כלי דם מח בשאלה לוסקוליטיס מוחי ואו בוסקילה אלו התוצאות מה זה אומר? הדגמה בוצעה במנילה אקסאלי עם שחזורים: הדגמה סבירה של עורקי התקדמה הפנימיים בחלק תוך גולגולתי הדגמה סבירה ותקינה של עורקי willis circle איסדירויות והצרטיות קלות בענפים של העורק הבזילארי בעיקר ספריור מאהלר ארטירי משמאל אי סדירויות גם בענפים של העורקים הורטברלריים אין עדות להתרחבויות או המקצועות פתולוגיות בכלי הדם לא הודגמה האדרה פתולוגית ברקמת המח

ערב טוב הופ. אספקת הדם למוח מתבצעת עי עורקים קדמיים ועי עורקים אחוריים. העורקים הקדמיים -תקינים. העורקים האחוריים עם הצרויות קלות: מתבקש ייעוץ לבדיקתך+בדיקות אבחון משלימות +המלצת טפול מניעתי להחמרה עתידית עי נוירולוג. עקרונית הבעייה איננה דחופה. בברכה

19/03/2018 | 19:08 | מאת: הופ

תודה האם הממצאים מתאימים לסוג של סקוליטיס מוחי ? מחלת כלי דם קטנים במוח?

להופ., אינני רואה לנכון לקבוע משמעות ממצאי הדמייה אותה לא ראיתי כאשר אובחנו עי מומחה שראה את ההדמייה. שאלתך צריכה לפנות למומחה שבדק אותך והפנה אותך לבצוע CTA: עתה יש לפגשו,להראות לו את ההדמייה ולקבל הבנותיו לגבי משמעות ממצאיה. בברכה

20/03/2018 | 11:51 | מאת: הופ

תודה רבה וחג שמח

מנהלי פורום נוירוכירורגיה