פסאודו מנינגוצל מה זה אומר

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

23/01/2018 | 13:44 | מאת: נופר

מה זה? תודה רבה אשמח לתשובה אודות mri שנירשם שיכול להתאים למונח הנ"ל תודה

לנופר שלום, מדובר בחלל מכיל נוזל שאיננו קיים במבנה האנטומי המולד. יכול להיווצר לאחר ניתוח ולכן "פסאודו"=מדומה מנינגוצלה-קרומי מח או חוט שדרה שעוטפים-תוחמים חלל זה. בברכה

24/01/2018 | 13:09 | מאת: נופר

תודה ד"ר למענה שלך, אכן אבי עבר כריתה של GBM. צד שמאל לפני כ-4 חודשים. לפני חודש וחצי סיים הקרנות וכימותרפיה. איך ניתן לצמצם או/ו להעלים את היווצרות הנוזל הזה? האם כתוצאה מהקרנות? בנוסף, האם זה גורם גם לפגיעה בזיכרון? או בדברים אחרים? מאחר ואני שמה לב כי ישנה הידרדרות בזיכרון של אבי. האם ניתן לטפל ואיך? האם זהו מצב בלתי הפיך בפגיעה בזיכרון? מה עליי לעשות? עוד דבר, האם שמעת על טיפול בשמן קנאביס? האם מומלץ? אודה לפרטים במידה וכן. (איזה זן/ מה משך הטיפול, סימפטומים ועוד דברים שעלי לדעת) תודה רבה למענה שלך ד"ר. בברכה, נופר

לנופר, *התייחסות לפסאודו מנינגוצל+לטפול בו טעונה בדיקתו של אביך+עיון בהדמיות. *פגיעת הזכרון אם לא היתה קיימת טרם הניתוח שייכת קרוב לודאי לניתוח במחצית המח השמאלית ניתן לטפל בהפרעת זכרון:קיימות תכנות מחשב ייעודיות ועוד. כדאי שתוועצי במומחה לשיקום נוירולוגי *בעניין שמן קנביס:ייעוץ ניתן לקבל כל מידע ישים במרפאות כאב. בברכה

מנהלי פורום נוירוכירורגיה