מוקדי אות בודדים ברצפי T2 פלייר.

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

10/01/2018 | 22:15 | מאת: משה

שלום רב, אימי בת 82 עשתה בדיקת MRI כמעקב אחר מניגיומה שהתגלתה לפני כ-20 שנה, שאלתי לגבי מימצא זה: "מוקדי אות בודדים ברצפי T2 פלייר", מה פשר משפט זה?. וזו תוצאת בדיקת ה-MRI במלואה: חדרי המח וחללי ה-CSF ברוחב תקין. קו האמצע שמור. מוקדי אות בודדים ברצפי T2 פלייר. אין עדות למוקדי דמם או הפרעה רסטריקטיבית בדיפוזיה. שוב מודגמת מנינגיומה פריאטלית - עפ"נ קונבקסיטי אחורי משמאל בקוטר 12*11 מ"מ ללא בצקת או סמני לחץ משמעותיים. עם האדרה היקפית בלבד כעת. בחלקה הגדול מסויד. אין עדות למוקדי נוספים האדרה חריגה לאחר הזרקת ח.נ. תודה מראש

בקר טוב משה, *כלל לא קשור למנינגיומה ו-או לסביבתה *הממצא קשור להתמחות נוירולוגית *מומלץ ייעוץ תואם בברכה

מנהלי פורום נוירוכירורגיה