ייעוץ - סיטי מח לילד

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

13/12/2017 | 17:27 | מאת: ורד

שלום רב, הבן שלי בן 3.5 בעקבות מחלת חום בצעו לו סיטי והממצא שמצאו : שקדי מוחון צנוחים כ10 מ"מ ומחודדים - מתאים לכארי אינפורמיישין... אשמח לקבל הסבר . תודה

ערב טוב ורד, שקדי המוחון=החלק התחתון ביותר של המח הקטן,אמורים להסתיים מעל לסיום הגולגולת במעבר ראש-צוואר כאן הם נמצאים כ-1 ס"מ נמוך יותר ועשויים ללחוץ על חוט השדרה הצווארי העליון. לא בכל מקרה קיים לחץ לא בכל מקרה יש הסתמנות קלינית לא בכל מקרה מתבקש ניתוח. עם חלוף מחלת החום,שכמובן איננה קשורה לממצט זה שהינו ממצא אקראי רצוייה בדיקה אצל נוירוכיורג -ילדים עפ"י התרשמותו יוחלט האם מתבקש MRI כבדיקת הדמייה משלימה ומה המשך המעקב או הטפול המתבקש. בברכה

מנהלי פורום נוירוכירורגיה