האם צריך לעשות mri מעקב?

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

10/10/2017 | 11:59 | מאת: בר

שלום, בדצמבר שנה שעברה מצאו ב mri מיקרואדנומה בהיפופיזה 5 מ"מ. האנדוקרינולוג כתב לעשות mri מעקב לאחר שנה. אני חושבת שהממצא הזה לא מפריש כלום (הקורטיזול תקין והפרולקטין קצת גבוה אבל לא ברמה של אנדומה מפרישה- בבדיקות דם היה לי כ 800). אמרו לי לעשות עוד כמה טסטים של הורמונים, עדיין לא עשיתי. ובכללי- האנדוקרינולוג אמר שזה בכלל לא צורה של מיקרואדנומה אבל זה שפיר בוודאות והמעקב אותו מעקב. קראתי באנטרנט שאם הממצא לא מפריש וגם מאוד קטן למעשה לא צריך לעשות כלום. האם עליי לעשות מעקב mri או שמיותר? הייתי צריכה להיות במעקב אצל רופא אנדו' ובדיקות דם כל שלושה חודשים אבל לא הקפדתי כל כך... לכן מתלבטת אם לבקש mri מרופא המשפחה או שאין בכלל צורך בבדיקה. מה הסיכוי שזה יגדל ואצטרך ניתוח?

ערך פרולקטין 800 הוא ערך לא תקין. אם אינך מקבלת תרופות שעלולות להגביר רמתו -יש צורך במעקב. מעקב MRI המרווח שנה לאחר קודמו נראה סביר ואיננו מיותר. המעקב האנדוקריני רצוי ואף הוא איננו מיותר. אם יתברר שהמיקרואדנומה תגדל- קיימת אופציה לתרופה נוגדת פרולקטין,או לחלופין לבצע ניתוח. בברכה

10/10/2017 | 14:04 | מאת: בר

תודה ד"ר. יש לי שאלה נוספת- הייתי צריכה לקחת כדורי דוסטינקס שהיו אמורים להוריד לי את הפרולקטין. לקחתי שלוש פעמים חצי כדור כל פעם והפסקתי גם את זה. לא ידעתי שזה תחליף לניתוח כמו שכתבת.... לא הסבירו לי, חשבתי שאם אני מוותרת על המעקב אז עדיף שלא אקח את הכדורים... גם ככה אני לא רוצה הריון עכשיו אז גם לא מפריע לי שאין לי ווסת. כשלקחתי את הכדורים קיבלתי ווסת והיו לי כאבי בטן איומים ואז רופא נשים מצא שיש לי שחלות פולציסטיות עם ציסטות ורירית מעובה, אז העדפתי כבר לא לקבל ווסת וכך פחות לסבול לכן הפסקתי לקחת את הכדורים. נשאר לי דוסטינקס בבית- כדאי להתחיל לקחת עכשיו עד הבדיקה של ה- MRI במינון שנקבע לי אז? למרות כאבי הבטן שנוצרים לי? תודה רבה

בקר טוב בר, סוג התרופה(יש גם חלופות לDOSTINEX ) ומינונה ניקבעים בסיוע ייעוץ אנדוקריני. בברכה

מנהלי פורום נוירוכירורגיה