ממצא ציסטי.אבחנה מבדלת מיקואדנומה או ציסטה

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

09/08/2017 | 19:39 | מאת: נחמן

שלום! אני מבין שציסטה היא שק עם נוזל.אני מבין שמיקרואדנומה זו גוש רקמתי.אשמח,אם תסביר איך ניתן לדבר על ממצא ציסטי-אבחנה מבדלת ציסטה פשוטה- מיקרואדנומה.זה לא דברים שונים במראה? מדובר בבדיקת אם אר אי. בנוסף לכך,רציתי לשאול,במידה ובמשך חצי שנה אין שינויים בגודל הממצא,האם ניתן להגיד בוודאות שמדובר בממצא שפיר? תודה נחמן

בקר טוב. דיון על התרשמות מפענח הדמייה ללא ראייתה איננו יעיל ו-או אמין. ברפואה וכן בהדמייה -אין 100% ולכן אין "ודאות". העדר שינוי בגודל הממצא באיזור ההיפופיזה תומך בסבירות שהממצא שפיר בברכה

מנהלי פורום נוירוכירורגיה