מלפורמציה ע"ש כיארי מסוג 1

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

02/08/2017 | 00:06 | מאת: ספיר

היי, האמת שקצת חוששת ואשמח לדעת מזה אומר. לפני כשנה וחצי בערך החלו לי כאבי ראש וטשטושים בראייה בעין שמאל בעיקר ולאחר מכן כאבי ראש. ביצעתי בדיקת סיטי שיצא תקינה ולאחר מכן בוצע בדיקת MRI . בבדיקת הMRI כתוב לי כך: " הכל תקין חוץ מ, נראית צניחת שקדי מוחון לפורמין מגנום 8 מ"מ, על רקע מלפורמציה ע"ש כיארי מסוג 1. לסיכום מלפורמציה ע"ש כיארי מסוג 1. מזה אומר? נדרש ניתוח? ניתן לחיות עם זה? יש דברים שלא מומלץ לעשות?

לספיר שלום, במדובר במום מולד: הקצה התחתון של המח הקטן=שקדי המח הקטן צנוחים במעמדם מתחת למעבר הגולגולת לעמוד השדרה הצוארי=פורמן-מגנום. המום קיים בדרגות חומרה שונות. כדי לענות פרטנית האם מתבקש ניתוח יש לבדוק אותך+לעיין בהדמיית ה-MRI. בברכה

מנהלי פורום נוירוכירורגיה