נגע בבלוטת יותרת המוח

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

01/07/2017 | 01:14 | מאת: מורן

שלום רב. בת 54. סובלת ממיגרנות 21 שנים. בבדיקת MRI מוח שבוצעה כחלק מבדיקות לבירור כאבים נוירופתיים, רשום : "באדנוהיפופיזה הימנית בחלקה הקדמי נצפה מוקד היפואינטנסי זעיר בכלל הרצפים בקוטר מרבי של כ- 3.0 ס"מ בקורלציה לבדיקת ה- CT שבידי יתכן ומדובר בהסתיידות קטנה. ...... לסיכום: נצפה נגע זעיר באדנוהיפופיזה כמפורט בקורלציה לבדיקת CT יתכן ומדובר בהסתיידות קטנה אך הדיון על אזור זה מוגבל בשל שאינו מכוון לאוכף הטורקי. מומלצת הערכת אנדוקרינולוג ובהתאם לבדיקת המעבדה ניתן לבצע בדיקת מעקב בהמשך מכוונת לאוכף הטורקי." יש לציין ש פיענוח MRI מוח מלפני 4 שנים היה תקין וכן CT מלפני שנה. מעבר לביקור אצל אנדוקרינולוג האם היית ממליץ על פעולות נוספות? מתי היית ממליץ לבצע MRI נוסף לצורך מעקב? האם עדיף ביצוע CT או MRI? האם מדובר בגידול בבלוטת יותרת המוח? ומה משמעות של "הסתיידות"? תודה.

שלום מורן, *בשלב זה מומלץ ביקור אצל אנדוקרינולוג+בדיקת הורמונים הקשורים בבלוטת ההיפופיזה. *סביר מהתאור שלא מדובר בגידול בהיפופיזה *רק במקרה שיהיו ערכי הורמונים חורגים תדרש הדמייה נוספת,והיא MRI בפרוטוקול ייעודי להיפופיזה. *אני מניח שהתכוונת בתאור הMRI למוקד בקוטר מירבי של 3 מ"מ בברכה

01/07/2017 | 13:45 | מאת: מורן

תודה על המענה. אכן מדובר ב3 מ"מ. אם לא מתאים לגידול, מה בעצם האבחנה האפשרית שדורשת בירור אצל אנדוקרינולוג? כמו כן, האם לממצאים הבאים בMRI עמוד שידרה + עמוד ש"צ, יש משמעות והאם ייתכן שגורמים לכאבים העיצביים שיש לי (בעיקר נימול בידיים ודקירות באצבעות): "בגוף חוליה D8 נצפה מוקד קטן מעוגל אשר מתאים להמנגיומה קטנה. ...... בגוף חוליה C2 מוקד האדרתי קטן בעל אות גבוה ברצף ה- STIR. ..... לסיכום: ..... לא נצפות היצרויות משמעותיות בעמוד השדרה הצווארי והגבי וללא עדות למיאלופתיה. לציין שבגוף חוליה C2 נצפה מוקד האדרתי קטן תתכן המנגיומה קטנה אשר מתנהגת בצורה בלתי טיפוסית. ניתן לבצע קורלציה עם מיפוי עצמות". תודה.

בקר טוב מורן לא ראיתי את ההדמיות. לכן ערך הערכתי מוגבל. *אנדוקרינולוג-כדי לשלול הפרעה הורמונית אפשרית,בסבירות נמוכה,בהקשר לממצא בהיפופיזה. *עמוד שדרה:הממצאים אינם מסבירים נימול בידיים ודקירות באצבע:מתבקש המשך ביור סיבתי מאבחן נוירולוגי. בברכה

מנהלי פורום נוירוכירורגיה