לידת ואקום ומבנה ראש לא תקין

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

29/04/2017 | 15:17 | מאת: ענת

שלום רב, בני כעת בן שנה וחצי, התפתחות תקינה, נולד בלידת ואקום. הראש מעולם לא חזר לצורתו הטבעית אלא נותרה בליטה משמעותית שנהפכה לעצם. שמוסתרת כרגע על ידי שיער. מורגש טוב במגע. כאשר היה קטן יותר פניתי מספר פעמים לרופאת ילדים לשאול אם לפנות למומחה אך היא אמרה שלא. אני די דואגת שהראש שלו יגדל נורמלי ולא יפגע בהתפתחות הפיזית של המבנה ראש ופנים, וכמו כן אסתטית בעתיד כאשר יהיה בוגר וירצה למשל לגלח את הראש. אשמח לדעת תשובתכם. תודה רבה

בקר טוב ענת, כדי להתייחס יש לבדוק את בנך. בברכה

30/04/2017 | 07:53 | מאת: ענת

תודה על תשובתך. יש לי סיבה לדאוג? כל הזמן שאלתי את הרופאת ילדים והיא אמרה שאין מה לעשות. עשינו אולטרסאונד מוח דרך המרפסים שהיה תקין. כעת הוא בן שנה וחצי ואני שוב מודאגת שאולי לא התעקשתי מספיק.

לענת, כדי להפיג את סימני השאלה ,מומלץ,כאמור לבדוק את הילד: *בדיקה התפתחותית בהקבלה לגילו *בדיקה נוירולוגית. בברכה

מנהלי פורום נוירוכירורגיה