המשך לשאלה שנענתה בעבר

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

22/04/2017 | 07:34 | מאת: מליסה

שלחתי לאמ אר איי ראש בעקבות סחרחורות וכאבי ראש בת 32. רושמת: חדרי המוח, הציסרנות הפיסורות והחריצים בגודל ,צורה ומיקים תקינים לגיל הנבדק החומר האפור והלבן במיקום ואותות תקינים. אין הגברה פתולוגית תוך מוחית-לאחר הזרקת גדליניום סימני זרימה בכלי הדם הגדולים התוך גולגולתיים. לאחר הזרקת גדולייניום הודגם מוקד בקוטר 1.0-2.0 מ"מ של האדרה בפונס מרכזי. המוקד אינו מזוהה ביתר השיקלולים אך קיימת ירידת סיגנל בתוכו בסיגנל בסיקוונס SWI אין עדות לבצקת. אינני מזהה נגעים פוקאלים נוספים. לציין dva קטן פריאטלי משמאל ללא עדות לקוורנומה לסיכום: 1.אין עדות לתהליך מיצר מקום מקום תוך מוחי 2. מוקד מתאדר קטן בפונס. יתכן ומיצג telangiectasia / קוורנומה קטנה 3.dva קטן פריאטלי משמאל : ווריאנט אנטומי. לפני שאני מאבדת את שפיותי מהלחץ...בבקשה מה הממצאים האלו (ומדוע לא הופיעו בסיטי ראש לפני שנתים וחצי) והאם חיים איתם כרגיל/ מצריך ניתוח? האם מולד? מדובר במשהו סרטני/גידולי?? האם יש קשר לתלונות שלי? בבקשה בבקשה תשובה הודעה זו הועתקה מתאריך 2.2.16 וגם קיבלה מענה שלהמשיך חיים כרגיל. ללא צורך בטיפול! שאלתי היום היא: צריכה לטוס טיסה של כשעה, האם מותר לי לאור האמ אר איי. לציין שבעבר (לפני בדיקת האמ אר איי) טסתי טיסה של למעלה משעה. רק שאהיה רגועה בבקשה....תודה ושבת שלום.

למליסה שלום, הממצא היחיד הטעון מעקב הוא המוקד ב-PONS. עפ"י הפענוח המצוטט אין מניעה מטיסה. אינני רואנ טעם בדיון אודות ממצאי הדמייה שנראו עי המפענח ואשר לא נראו על ידי. בברכה

מנהלי פורום נוירוכירורגיה