קונוס מודולריס שבוע 21 להריון

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

11/04/2017 | 20:22 | מאת: שירה רותי

במסגרת סקירה מורחבת שניה בהריון אובחן קונוס מודולריס בגובה L3 והופניתי לסקירה נוספת בבית חולים שלישוני בשבוע 24. אשמח לקבל הסבר מה החשד, מה המגבלות שיכולות להיות לתינוק, האם זה קשור לספינה ביפידה, ומה אתה ממליץ לעשות בשלב זה , תודה רבה וחג שמח

לרותי, החשד הוא אודות היתכנות מעמד נמוך מידי של קצה חוט השדרה =CONUS MEDULLARIS. מצב זה מכונה עגינה נמוכה של חוט השדרה בתוך תעלת השדרה. בגיל העובר שציינת הוא יכול להגיע עד L2. יתכן שחסר משמעות ובסקירה הנוספת יתחוור שאין סיכון ואין צורך בפעולה טפולית כלשהיא. במידה והבעייה תתברר כקיימת -מצב זה יכול להופיע עם SPINA BIFIDA וללא SPINA BIFIDA: על כן,בשלב הנוכחי יש לבצע את הסקירה הנוספת שהומלצה ולהתנהג עפ"י נתוניה. בברכה

12/04/2017 | 10:28 | מאת: תודה רבה

תודה

מנהלי פורום נוירוכירורגיה