כאבי קרקפת מזה מספר שנים

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

02/04/2017 | 19:29 | מאת: ניב

שלום ד"ר, אני בן 22 עוד מעט, מגיל 18 בערך אני חווה כאבי קרקפת שהולכים וחוזרים כל כמה זמן. שאני אומר כל כמה זמן אני מתכוון שזה לא זמן מוגדר, יכול להיות לי יומיים ללא כאב ואז ארבעה ימים של כאבים, ואז שוב שלושה ימים ללא כאב ואז עוד פעם זה חוזר. זה כאבים בלחיצה בקרקפת, כאב של שריפה ולחץ עצום כאילו מושכים לי בשערה. לפעמים גם בעצמות שמאחורי הראש ברגע שאני נוגע יש ימים שיש שם כאב (יכול להיות שזה מגיע מהעור ולוא דווקא מהעצם). הלכתי ל - 5 נוירולוגים כולם אמרו לי שזה נובע מלחץ וחרדות, שאכן אני חווה לחץ וחרדה, אך עצם זה שעדיין כואב לי ללא פיתרון, אני עוד יותר בלחץ מהפחד שזה איזשהו גידול שיש לי שם בראש למרות שהנוירולוגים אמרו לי שאין לי מה לדאוג, והאחרון שהייתי אצלו מלפני כמה ימים, אמר לי בשביל להירגע אבצע בדיקת CT. אני מאוד מפחד מבדיקת CT, גם מהקרינה, גם מהחומר ניגוד שיוזרק לי. השאלה שלי, האם כן לבצע את הבדיקה? האם יש איזשהו רופא אחר שאולי יכולה להיות הבעיה קשורה אליו? (אחד מהנוירולוגים אמר שיש סיכוי שזה כאב שמגיע מעמוד השידרה). מה עליי לעשות ד"ר? אני כבר אבוד עיצות .. הגיוני וזה באמת גידול?

בקר טוב ניב, כדי להתייחס למיקור עמ"ש לעומת מוח יש לבדוק אותך ולהתרשם. אשר להדמיית CT-יש כמובן הדמיית MRI שהינה מפורטת ומקיפה יותר מהיבט הדגמת המוח+כלל איננה כרוכה בקרינה בברכה

מנהלי פורום נוירוכירורגיה