סגירה חד צידית של התפר הקורונלי

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

24/03/2017 | 15:18 | מאת: נעמה

שלום. שאלתי קודם אך נראה לי שהשאלה פוספסה אז מנסה שוב... קראתי במקור כלשהו שניתן לתת כיוון לאבחנה מבדלת אצל תינוק בין סגירה מוקדמת חד צידית של התפר הקורונולי לבין פלגיוצפליה כתוצאה מתנוחה לפי מיקום האוזניים, כאשר בקרניוסינטוזיס האוזן שבצד של התפר הסגור תהיה קדמית יותר, ובפלגיוצפליה תנוחתית האוזן של הצד הבולט (הנגדי לצד של התפר הסגור) תהיה קדמית יותר, האם זה נכון? ראיתי את זה רק במקור אחד בצורה מפורשת... שאלה נוספת. האם יכולה להיות פלגיוצפליה כתוצאה מתנוחה שהיא בעיקר קדמית, ואין חלק מושטח ניכר מאחור? למשל אצל תינוק שהושכב הרבה על הצד ולא על הגב... תודה רבה

בחשד לסגירת התפר יש להוכיח באמצעים מחייבים האם הוא סגור: הדמיית גולגולת עי MRI נותנת מענה ברור. כיוון אבחנתי הוא מועיל אולם איננו חד משמעי . התשובה לשאלתך השנייה:לא. בברכה

מנהלי פורום נוירוכירורגיה