מיקרואדנומה היפופיזה

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

10/03/2017 | 06:59 | מאת: ניתוח טרנסספינואידלי

ניתוח שלקח 5.5 שעות ואמור לקחת בין שעה וחצי לשלוש. מה יכולה להיות הסיבה לשיהוי? זה מחשיד לסיבוכים? הרופא לא דבר על הצלחת או כשלון הניתוח ומהבנתי מוכרח לציין בדוח הניתוח את הסיבה לעיכוב? אם לא עשה כן יש דרך לדעת?

בקר טוב, מטבע הדברים הנושא צריך להידון מול המנתח פרטיכל הנתוח נדרשים לפרטל כל ארוע חריג במהלכו,לרבות קשיים,סיבוכים. הדמיית MRI לפני ואחרי ניתוח+השוואתן עשוייה להאיר את העשייה הניתוחית. במידה והגידול הפריש ביתר אחד מהורמוני הבלוטה-בדיקת ציר הורמוני לפני ואחרי הניתוח מתבקשת גם כן. סופשבוע נעים

מנהלי פורום נוירוכירורגיה