CSF and vision field

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

03/03/2017 | 20:58 | מאת: אנונימית

5 שנים אחרי ניתוח בהיפופיזה. אני מרגישה כאב ראש במצח ובעיניים כמו מגרנות. בעין שמאל יש לי צמצום קשתי קל בעין שמאל, האם יכול להיות שזה קשור לעודף או חוסר של נוזל מוח? יותר הגיוני עודף או חוסר? hypotension or hypertension pseudo tumor cerbari / csf leak?

שאלתך טעונה ייעוץ מאבחן (להבדיל מספקולציות חסרות בסיס נתוני): *הערכה עתה של המצב ההורמוני וההדמייתי(MRI) של ההיפופיזה *אבחון ייעודי לסיבת כאבי הראש ניתן לבצוע במרפאת כאבי ראש או בסיוע נוירולוג. בברכה

04/03/2017 | 16:46 | מאת: אנונימית

ראשית תודה על המענה, אבל לומר את השערתך ביחס לסיפור המקרה שלי בהתאם לניסיונך/ סטטיסטיקה/ ספרות מה סביר שיקרה לאחר ניתוח אנדוסקופי בהיפופיזה- חוסר או עודף נוזל מוח שגורם לכאבי ראש ועיניים, זו לא ספקולציה. לדידי לשם כך נועד הפורום. אני נמצאת במעקב אצל נוירולוג וזה מה שנבדק.

אנא עייני שוב בהמלצתי בתשובה לפנייתך. בברכה

מנהלי פורום נוירוכירורגיה