קיטרודה לגידולים שפירים

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

30/11/2016 | 10:14 | מאת: תמר

שלום רב, יש לי נוריומה אקוסטית בקוטר 7.5 ממ בתוך תעלת השמע מצד שמאל. האם קיטרודה או תרופה אחרת יכולה לטפל בנוירומה ללא הקנה או ניתוח? האם לדעתך כדאי לנתח דרך תעלת השמע (ללא פתיחת גולגולת) או להקרין? היכן הסיכוי טוב יותר להציל את השמיעה? האם פרט לסיכון של 1 ל 5000 שהגידול יהפוך לממאיר חס וחלילה יש סיכונים נוספים לטווח ארוך בהקרנה? תודה רבה!

ערב טוב תמר, *קיטרודה ו-או תרופה אחרת אינן מהוות אופציה טיפולית. *על ניתוח דרך תעלת השמע,לעומת פתיחת גולגולת יש לדון חזיתית עם מומחה תואם שיבדוק אותך,יעיין בנתוני בדיקות השמיעה יעיין בהדמיית MRI *על טפול "קרינתי",דהיינו-רדיוכרירורגי יש לדון חזיתית עם מומחה לרדיוכירורגיה בהיבט שימור שמיעה וסיכוני וסיכויי הטפול *לאחר 2 ייעוצים אלה תוכלי לבחור באופן מושכל+ועם מידע מספק את האופציה המתאימה ביותר עבורך. אני סבור ש"קיצורי דרך"לא ישרתו אותך מיטבית. בברכה

מנהלי פורום נוירוכירורגיה