אירוע מוחי קל

דיון מתוך פורום  שבץ מוח

01/02/2006 | 21:49 | מאת: עופר

לפרופ' בורנשטיין ולד"ר אוריאל שלום . אימי סובלת מפרפור פרוזדורים ואף עברה היפוך חשמלי כיום הדופק חזר לסינוס רוב הזמן , בנוסף יש לה מסתם אורטאלי לכן נוטלת קומדין באופן קבוע . בזמן האחרון רמת הi.n.r אינה מאוזנת כ- 2 . לפני כשבוע חשה ביום אחד תחושת עיקצוץ בידה השמאלית , ומספר ימים לאחר מכן בעת שכיבה חשה סחרחורת חושך בעיניים במשך מספר דקות שקמה כמעט נפלה מאיבוד שיווי משקל, ובחילה שנמשכה זמן רב. לאחר שבוע בבדיקה אצל נוירולוג הוא לא שלל אירוע מוחי קל שחלף , תודה לאל אין שום מגבלה ומאז שבוע חלף ולא הופיעו סימנים נוספים.שאלתי מה ניתן לעשות כדי למנוע אירוע מוחי , יתר על כן האם צריכה לעשות בדיקות מקיפות לשלול נזק למוח . בתודה מראש עופר

ראשית לא ציינת האם מדובר במסתם מלאכותי או ביולוגי שכן יש לכך חשיבות רבה מבחינת ערכי היעד של INR. אכן לא ניתן לשלול בודאות שבץ מוח חולף לפי התיאור שככל הנראה מקורו בסחיף מהלב. הייתי מציע לבצע הדמיה של המח ואקו לב דרך הושט לשלילת קריש דם בעליה השמאלית. הדרך היעילה ביותר למנוע אירועים נוספים היא לשמור על ערכי INR מאוזנים. חשוב לשים לב לאינטראקציות בין הקומדין לתרופות נוספות או למאכלים שעלולים להשפיע על ערכי INR .

10/02/2006 | 16:04 | מאת: עופר

אני בת 45 ולפני שנה ווחודשיים התעוררתי בוקר אחד עם כאבי ראש איומים, חוסר שליטה ביד ימין, ועם דיבור לא יציב. הגעתי לבית החולים רק בערב, ונאמר לי שעברתי ארוע מוחי קל, הייתי מאושפזת שבוע עברתי כל מיני בדיקות שכללו, סיטי ואקו לב, לאחר כחודש עברתי בדיקת m.r.i ובתשובה התגלו מספר מוקדים לא ברורים. לפני כחודש עברתי ניקור מותני, וגם הוא נמצא תקין. אבל , אני סובלת מאוד מחרדה, מכאבי ראש, לפעמים אפילו עשרה ימים רצוף ועדיין לא יודעים מה קורה איתי, מה לפי דעתך אני עוברת? האם אני משתגעת? בבקשה תענה לי דחוף תודה , ושבת שלום

מנהלי פורום שבץ מוח