בדיקת CTA

דיון מתוך פורום  שבץ מוח

26/06/2008 | 11:05 | מאת: לימור

אני אמורה לעבור עוד שבועיים בדיקה זו האם יש בה סכנה כל שהיא לגבי קרינה יותר מ CT רגיל דבר נוסף זה עם הזרקת יוד האם יש סכנה להתקרב לילדים קטנים בגלל היוד ?? בנוסף שאלו אותי על אסתמה והיה עד לפני 10 שנים ביקשו לעשות בירור למה זה חשוב??? תודה מראש

הבדיקה אכן כרוכה בכמות קרינה רבה יותר ביחס לבדיקה ללא הזרקת חומר ניגוד. מאחר ויוד הינו חומר אימונגני ,דהיינו עשוי לגרום לתגובות אלרגיות ולכיווץ כלי נשימה, המידע לגבי אסטמה חיוני,ובמידת הצורך ניתן לתת טיפול מקדים מניעתי.לגבי הבהרות נוספות ניתן להתיעץ עם הרופא הרדיולוג לפני הבדיקה.

מנהלי פורום שבץ מוח