הפרעת ראיה

דיון מתוך פורום  שבץ מוח

30/01/2006 | 22:14 | מאת: חני

שלום לפני כשבוע היה לי ארוע חד פעמי של הפרעה בראיה, מין גלים כאלה, משהו שאני לא אוכללהגדיר בדיוק אבל זה נמשך כ רבע שעה והדרגה חלף. מאוד נבהלתי ונסעתי לידר מיון. שם בדקה אותי רופאת עיניים, שמה לי טיפותלהרחבת אישונים , בדקה אותי בדיקה יסודית ואמרה שהכל נראה תקין. יומיים מאוחר יותר ניגשתי גם לבדיקה אצל נוירולוג שגם היא היתה תקינה, אבל ליתר ביטחון שלח אותי לCT . ביצעתי את הCT כעבור יומיים(זה אומר כ5 ימים לאחר הארוע של טשטוש הראיה) וגם הוא תקין.כמו כן אקו לב תקין ודופלר קרוטיס תקין. בנוסף הרופא שלח אותי להרבה בדיקות דם שלהן אין עוד תשובות(כולל קרישת דם, הומוציסטין ועוד) השאלה שלי היא כזאת: האם יכול להיות לאור כל התוצאות שכבר קיבלתי(CT ,דופלר קרוטיס , אקו לב שכולם תקינים ) + בדקת עיננים ובדיקה נוירולוגית תקינה, שבכל זאת הארוע הזה של טשטוש בראיה היה סוג של ארוע מוחי קטן ? אם כן איך אפשר יהיה לדעת בוודאות? האם עלידי תוצאות בדירות הדם? או שקיימים מקרים של ארועים קטנים שלא ניתן אףפעם בשום דרך לאשר או לשלול? תודה עלתשובתך כי הענין מטריד אותי מאוד נ.ב.: אני בת 44 , ללא בעיה של לחץ דם או של שומנים בדם (לפחות עד כמה שידוע לי עד עכשיו)

לא ציינת האם ההפרעה היתה בעין אחת או בשתי עיינים ומה בדיוק היה טיבה. לא תמיד ניתן לאבחן בודאות אירוע מוחי חולף (TIA),אך מאחר והוא עלול להיות סימן אזהרה יש מקום לבצע בירור וסקולרי שאותו את אכן עוברת.יש מקום להתיעץ עם הרופא המטפל בנוגע להתחלת טיפול באספירין .

מנהלי פורום שבץ מוח